Sweetness
THE SWEETNESS
Welcome. It's pink and black. So ? Haha. This are the your path; Dashboard | +Follow
9th
yeayyy,sebab?bnyak sebab antara salah satunya mnggu depan hari isnin ak dah nak g Penang tmpat angah. g jejalan. 10 hari kat sana. n satu bnda lagi yg buat ak happy sbb akhirnya ak berjaya jgak buat kek tuk baby santa aku. haha. judin. kek tu ikhlas drpd kami semua tau babe! hehehe. sorry la xdpat nak hntar,knderaan ak xda la.
ahh,lupa pulok! satu bnda lagi. akhirnya ak dapat jga hostel.yeahhh. alhamdulillah. rsau la klu xdapat hstel,ak dah malas nak tumpang barang bagai kat tmpat member2 ak. malas sebab nak kena angkat barng dua tiga kali. penat! dah la tangga d uitm tu mengalagkan kat batu caves tu. haha. tipu sngt pah nie.
sukup untuk hari nie sbb ak kena sambung buat keja iaitu lipat kain yg dah belonggok nie hah. nnt i post gambar kek yg ak buatkan tuk my soulmate tu yer :)

Posted at 12:31 AM | 0 comments
7th
alhamdulillah ALLAH masih lagi memberikan aku peluang untuk bernafas d bulan yg baru ini iaitu MEI.Syukran YA ALLAH :)

post yg ke 7 kali ni ak nak citer pasal result dah nak keluar. huwaaaa. takut gila bai. xtau la nak imagine mcm mna la reslut ak nant. haihh,seram sejuk la. ada hari tu ak mimpi yg ak gagal satu subjek dan yg lain tu semua nyawa2 ikan. xkau takut terus ak hah eishh,menangis ak masa dpt tau result ak mcm tu kononya. haihh,mudah-mudahan la result ak kali nie xda yg gagal tu yg paling pebting. sbb kalau ak ada gagal ak xdapat nak grade on time. ak xnak jadi mcm tu. xmauuuu. ak berdoa sngt2 dapat keputusan yg baik.amin

Posted at 12:57 AM | 0 comments
6th
assalammualaikum followers! hehe,even followers aku sikit kan,x salah kalau ceq nak bg salam kan. hahhaha
okokok..bulan 3 xda nak update kan,bukannya ape xdan bak kata org kedah ..haha. x sempat sbb assignment yg perlu dihntr dgn segera then ptnghan tu aku exam smpi bukan 4. so skrg aku dah balik kat sandakan,then mmg bnyak sngt masa yg terluang untuk ak update blog ak haa.
ok,kali nie ak nak cer pasal soulmate a.k.a si bling2. hahaha
23rd MARCH tarikh yg sngt bermakna buat aku dgn soulmate ak yg lain. Honestly la kan,kami sebenarnya tidak la terlalu rapat mcm skrg nie sebab setahun hnya sekali ja jmpa. masing2 bz dgn study. jmpa pn time raya ja. so nak kata rapat tu on the phone ja kot rapat.
tp sejak ja kami jumpa d kk hari tu, hbngan persahabatan kami semakin rapat. idk why but i'm really appreciate n love our friendship.ni pun sbb jee janz  trun KK thats why la kami jalan. kalau diikutkan ak,jee janz n judin ja yg rapat sebab yg lain tu semua menghilang. yg is menghilang sebab malu dgn kami sbb dy xda duit nak smbng blajar mcm kami. sekejap ja dy blajar. tp alhamdulillah dgn adanya jee jan persahabatn kami semakin baik. dialah yg mulakan langkah cari kami balik,time tu 2009. dy la start contact kami semua. thanks babe :)
ok back to the story,masa d kk tu actually plan mmg kami tiga ja,ak la yg urus semua segala kereta,d mna mo pegy,makan dmna semua ak yg manage. driver kami c baby santa iaitu judin. haha
dah ada kami tiga dalam kereta,tba2 judin kol is,ak pun pelik kenapa c is mau ikut? *dgn muka tekejut* then judin bilang ya,kita mo p ambik dy la nie. ak sentap okay.
smpai ja rumah is,masuk jak dy kereta ak tgok dy dr ats smpi bwah,haha,suddenly he said ko knapa pipah,tau la ak makin comel bha nda pyh la tgok ak begitu,hahha. berabis aku ketawa..hahha is2 prgai ko nda pernah mau berubah.
then kami teruskan perjalanan kami untuk mengisi perut. mmg sngt had fun dgn dorg hari tu tp tg aru pnya moments sngt best. ak xboleh bgtau d sini sebab itu semua rahsia antara kami semua. memang x sgka lelaki ckp begitu okay. mmg sngt sweet. n start situ brulah aku tau yg dorg mmg sngt2 sayang dgn friendship nie. n for ur information,kami nda pernah lost contact sejak dr hari tu,always kol atau whatsapp ataupun skype. msti akan rndu antara satu sama lain kalau ada yg senyap ataupun x ambik peduli antara satu sama lain. hhaa. apa2 pun honestly bak kata is: honestly i love them " berharap persahabatan kami kekal hingga ke akhir hayat. amin





is n jee jan buat nama kami d pasir :) sweet kan? ahaha




enough. thats all bloggers :)

whatever happend ,susah senang kita tetap bersama. bak kata judin "persahabatn kita xkan pernah rapuh". berharap persahabatn soulmate kita nie berkekalan hingga ke akhir hayat. x sabar tggu awal bulan 6 nie. hihi :)

Posted at 7:37 AM | 0 comments
5th

HAPPY BORNDAY SISTER !!!!!!!!!
17th February ♥♥♥
ZAIDATUL FAZNIE ZAKARIA (*acik*)
alhamdulillah,Allah masih lagi memberikan kakak ku bernafas d muka bumi ini selama 27 tahun nie. Hehe. X kahwin lagi sister i nie. Harap dipercepatkan jodohny,dmurahkan rezeki,dpnjgkn umo n sntiasa happy d smpng keluarga yg tersayang. Aminn.
Semalam smpt gak smbut besday acik d Sabah Hotel. Kek ada tp along buat la. Kek tiramisu. Huhu. Sedapppp baii.
Jm 7.38 smpi Sabah Hotel . Makan pnya makan smpi kul 9.30mlm bru balik. Sblm balik p sngah rumah along. Along wat kek an. So dkt jam 1 jga la bru balik. Memang penat n enjoy. Tapi dlm masa yg sama time tu cik pah x pack barang lagi. Hah. Maunya x ak kelam kabut terus. Haha. N now dah selamat smpi d uitm. Dah baring2 kat atas katil dgn cdar yg bru nie. Muehehhe. Tgah tgu mesin siap. K bye. Nak tgok gmbr ke??


Posted at 5:50 AM | 0 comments
4th
i'm coming home,
i'm coming home,
tell the world that i'm coming home...
yeahhh.
dah kat rumah pun ak.huhu. alhamdulillah selamat sampai pun kat rumah.cuti ada 9 hari so ak menghabiskan masa ak hnya d rumah n jalan pn dgn family je la kot sebab kengkawan aku xda. soulmate ak tu g becuti kat KL so x dapat nak lepak dgn member sengal tu. nak lepak dgn kwan ak sorg tu tapi kenderaan ak xda nak g rmah dia.so mmg duk rumah je la.
cuti nie keja ak selain duk kat rumah nak shoppoing online ja kot kat instagram tu bnyk org jual peplum,tribal,shawl paisley la bnde tah. semua ak nak. n skrg nie tgah order shawl paisley. lawaaa kot shawl dia hikhik..dulu tdung bawal aidijuma n now shawl plak. kjap tdng bawal kjap shawl. mcm tu la fashion kan.me n my sis tgah order casing phone special yg ad muka kami. hehe. untuk phone ak rm 40 x termasuk postage. agak mahal la jgak tp apa boleh buat mmg suka pnya pasal.haha.
k la.nai,smpi situ ja kot sbb kak pah xtau nak post apa lagi. :D

Posted at 11:12 PM | 0 comments
3rd

Tadi pagi terpaksa kena bangun awal sebab hari ni bermula la perjuangan ak dalam suntikan HPV. perjuangan la sangat. Hahha. Btw,bapak lama wei ak tggu kat unit kesihatan. Nurse tu eh jap nurse ke? Hmm,pmbntu kat UK tu la kan bgtau jm 8 pg dah jalan g klinik. Klinik tu nmanya klinik nur sejahtera.then yg paling sakit hati sebab jam 9.45 bru kena bwa g sana. Mmg x lama ak tunggu. Dah smpi d lokasi,ceewahh ak org pertama trima suntikan tu then dgn 6 org yg lain la. Kami 7 org ja ambik suntikan td. Masa nurse tu suntik mmg x sakit tapii lepas ja sejam tu ak dah mula rasa nak muntah n pening. Aduyaii. X suka betul. Last2 temuntah jgk tu pun masa dah smpi hstel la kan. After ak ambik suntikan yg 6 orang tu budak part 1,dorg bgus n sngt peramah. Siap hasut ak ckp (*kak lepas nie kita p makan mcd la dulu*) kakak nda kesah ka. Ahahaha. Ak pun apa lagi join la. Dorg tnya mcm2 soalan kat ak. Ak pn jawab je la.hbs ja makan nak smbng jalan lagi la kononya sbb satu budak tu nak bli kertas kajang. Tup2 masa keluar dr mcd tu pk cik bus dah sampai. X kesampaian l hajat si kawan tu. So kiterorg pn balik uitm dalam jam 12 mcm tu. So,second dos ak nnt 8/3. Huh. Roomate ak nie cakap second dos nie agak sakit. Haiyoyoyo. Btw,ladybird nak tdo dah. Byeee u olls ♥


Posted at 9:20 AM | 0 comments
2nd

Bulan lepas sekali ja entry ak an. Huh,bz bai. Just nak share dgn korang yg ak besyukur sngat2 dgn apa yg aku ada sekarang nie. Nak tau apa? Meh sini kak pah cerita. Haha.
Kalau dulu ak mmg jealous la kan org guna phone canggih2 nie. And now ak dah dapat apa yg ak nak selama ni. Terima kasih along sbab blikan adik phone baru ni. Betul kata org cepat atau lambat kita pasti akan dapat klu benda tu boleh menggembirakan hati kita. Besyukur ak kepada Allah ni smpi x terhingga. Semua yg ak nak selama ni semua ak dapat drpd kakak2 n abang n mama ak. Ak nak laptop kena belikan. Ak nak naik kapal terbang klu balik sandakan pun kena belikan tiket. Ak nak baju baru mama blikan even lambat kan. Ak nak top up acik,mama,abang n angah tolong top upkan. Aku nak varsity angah belikan. Apa lagi yg ak mau? Semua dapat,bukannya bangga tp ak besyukur sngt2. Dan ak sedar apa yg ak minta ti mereka hanya mau satu pembalasan sahaja iaitu BELAJAR RAJIN2 N BAGI DAPAT TITLE DEKAN XPUN 3 POINTER. insyaAllah adik akan cuba n usaha untuk tunaikan hajat kamu semua. Aminn.


Posted at 6:13 AM | 0 comments

say hai
Facebook | Twitter
Hai how's my new blogskin? Like it? Rate it boleh? Haha now it yours, you can remove my unvaluable speech here and put yours.

Scream here
Put your shoutbox codes here ; width 200

Navigation

About Links Entries


Credits
Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
Background : Encik Google

- END -